yok sertai kami!!

Jemaah sekalian

Wednesday, April 22

perasankah anda?????

1) sekarang hari semakin panas!!!!
2)bgunan byk dibangunkan
3)sungai manjadi kontang

jadi....Sokonglah Earth Day!!!

Tuesday, April 21

hidup di asrama


mula2 frm 1 msuk asrama cool je..tp bila dah 2-3 hari..meleleh air mate..lg pun asrama tu x de public fon.public ade kat skla je..skola ptg dah tutup.klu gi pun msti x dapat tepon.public stu je..cuti pun sme.tp dak2 ni sanggup gi manjat bgunan skola..dah wall climbing,nak turun semestinye kne terjun..huhuhu,aq ni dah la gayat..x kuase.mse ni mitokndria x byk lagi,,jd klu pape terjadi,of course la kne tinggal..dalam dorm ade 20 org..tido katil double decker..sronok cz rmai org .stu asrama leh knal nme2 dyorang n dyorang dok kat dorm mne..time mak ayah mlawat,msti dyorang bwk makanan..nanti kenduri la kitorang..hahaha..(tapi tok ahli dorm j la).klu ade pertandingan hias dorm msti hias smpai x tdo mlam..tp aq ni x de la kreatif sgt,dyorang wat, aq tukang tgk je..tp bile tima mengemas dyorang pulak lah tengokkan aq..hihihi..msuk form 4 n 5,dah g asrama teknik jb n mrsm btu pahat..asrama jb tu agk daif jgk la..mse orientasi lgsung x leh tepn parents..kejam!!tp hayat aq kat c2 2 mggu je..bersambung kat btu pahat..asrama besar..dah x panggil dorm tp panggil bilik...satu bilik de 4 org je..kali ni nak tepon dah senang,,tepn blok penuh,gi blok blakang,klu penuh jgak,gi DS(dewan selera),,klu penuh jugak menapak la gi BA(bangunan akademik)..bju nak bsuh anta je Dobi..mak cik Doni tu siap keringkan n lipatkan lagi..sng tl idup..tp makn suap sndiri la kan..kat cni ade gak bende2 xtreme tp x la dasyat..kngn kat cni aku sorok dalam loker cz x nak gi riadah,panjat pagar cz pagar dah tutup, mse tu ade klas,seb bek la pakai t-shirt,,ni lgi stu pg nak trial leh lak lupe nak bwk i/c..padan muke..langkah pagar la kali ni..seb bek warden x kuar lagi,klu x.....ha tu j la kot pengalamn tggal kat asrama...{to be cntinued}

Thursday, April 16

sekolahku..

menerima pendidikan awl di skolah tadika..seronoknye!!!!mkn cgu sediakan,rambut ibu ikatkan,bju skolah ibu jugak yang gosokkan,g skolah pun ibu jugak yang hantar,,tiap2 kali ibu nak g anta msti bace doa(doa nek kenderaan n shj aq pergi ke skola kerana Allah Taala)...nek skola rendah,sbelum loceng klas bunyi mesti men batu seremban ngan kawan2..x pun men kjar2..wah!mcm bru abes klas PJK..tp bju dah reti gosok sendiri,,ksut skola tiap minggu basuh!!tahap 2 pindah skolah..skola bru ni d gak ramai peminat(cehh!perasan),,betul...x lme kne pindah klas,,klas atas,,skrg focus!!UPSR..syukur..dapat bg ibu n abah bangga sket la..hehehe..tggu punye tggu,twrn g mrsm @ SBP x dpt..namun perjuangan perlu diteruskan!best jugak skola ni..PMR,kputusan OK..mse ni dok asrama,mase f1,meleleh jerk air mate ni!!!nape?..RINDU kat ibu rupennye....nak kuar asrama!!!rse cam nak lari je..ye lah klu lari mmg gerenti smpai umah..dekat sgt.lepas pmr,dapat skola teknik n MRSM..ni klu rindu kat ibu mmg lari mcm watson nyambek pun lmbat smpai..hahaha..ye lah skrag asrama dah x dekat cam dulu lg..(nanti kan citer baru pada episod akan datang ye...)

Wednesday, April 15

ye!ye!ye!ye!

yuhuuu...adek aq balik...huhu..ade kwn kat umah t,,

warna warni kawan2ku....



ni kawan2 ku..kat maktab..ni ptg,dah siap sedia nak g jamuan untuk hari2 last kat maktab..x ingat la kat mne,yang penting best!!!!

hai

hello!