yok sertai kami!!

Jemaah sekalian

Monday, October 19

salam

salam kpd semua
aq akn kembali xtif menulis dalam blog ni bile aq dah ade my own laptop..
so aq dah x yah gi cc lagi : )
c ya!

Monday, June 15

Ditective Conan


sape yang tau cite conan ni kan..pada pendapat aq la kan..cite conan ni ade betul dan bohongnya..

yang bohong:


ade ke penjenayah boleh x melarikan diri???


-setau aq kat dunia ni sapa2 pun kalau dah buat kesalahan x de mase nak tinggal lame2 kat kawasan yang dye dah wat jenayah,,ye tak?tapi kat citer conan ni memang penjenayah yang aq rase baik la..memang nak serah diri dengan senag..kan bagus kalau penjenayah kat dunia ni sume camtu..x yah bazir duit g cari sana sini..wat susah orang jhe nak siasat,,sampai amek mase bartahun2..


yang best pasal citer conan


-memang bijak betul conan edogawa tu kan..kalau lah ade orang yang macam dye..satu hari je nak selesaikan kes2..untung yang menjadi mangse..x yah terseksa nak tunggu lame2..kan


itu je lah kot pandangan aq wat mase ni pasal citer conan tu






Friday, May 8

cikgu saye (Puan Eva Rosaini)


Ini cgu bm aq..beliau dari

Sabah..bagi aq beliau cgu yg sabar..nape??cz dlm kls beliau x pernah marah..mksud aq marah smpai thp maksima..dye mesti ckp 'hello2' klu ktorg cam x endah kan dye..huhu..alhamdulillah bm aq A1..terima kasih cgu

Thursday, May 7

sayonara Johor

Pada 27hb jun ni..aq bakal meninggalkan negeri johor ku yg tercinta untuk 3 tahun lamenye..aq bakal menyambung pelajaran di peringkat diploma dalm kos sivil engineering di UiTM Bkt Mertajam pulau [inag..ingat kan x de kwn..tp syukur ade gak..salahudin n Aboy..

Tuesday, May 5

Jom Gotong-royong!!

Cewah dengar cam best je kan..memang beas tapi penat sampai rase cam x larat nak jalan..Tadi sapu rimput yang dah dimesin..jadi untuk memastikan bahawa rumah sentiasa bersih aq pun membantu ibu dirumah..huh!!penat jugak,,camne la nanti kalau aq dah x de kat umah kan???akhirnya kerja-kerja tersebut siap pada pukul 6:15 petang..alhamdulillah

Friday, May 1

holidays..

kelas komputer akhirnya berakhir pada 29april09.alhamdulillah..harap sume yang diajar lekat cam gam lalat kat otak ni..trima kasih x terhingga kpd cgu syah,mis liew yg byk ajar..sir david yang uka maycom multimedia(klu x, x dpt aq nk blajo0)..huhu..skrg ngah bercuti..x dpt jln2 pun a least x penat cam slalu kan,,hha..takut la nak cek upu..huhu...k la t den smbung cite lagi..mne2 tmpat mnarik kew kan..bubbye!!

Wednesday, April 22

perasankah anda?????

1) sekarang hari semakin panas!!!!
2)bgunan byk dibangunkan
3)sungai manjadi kontang

jadi....Sokonglah Earth Day!!!

Tuesday, April 21

hidup di asrama


mula2 frm 1 msuk asrama cool je..tp bila dah 2-3 hari..meleleh air mate..lg pun asrama tu x de public fon.public ade kat skla je..skola ptg dah tutup.klu gi pun msti x dapat tepon.public stu je..cuti pun sme.tp dak2 ni sanggup gi manjat bgunan skola..dah wall climbing,nak turun semestinye kne terjun..huhuhu,aq ni dah la gayat..x kuase.mse ni mitokndria x byk lagi,,jd klu pape terjadi,of course la kne tinggal..dalam dorm ade 20 org..tido katil double decker..sronok cz rmai org .stu asrama leh knal nme2 dyorang n dyorang dok kat dorm mne..time mak ayah mlawat,msti dyorang bwk makanan..nanti kenduri la kitorang..hahaha..(tapi tok ahli dorm j la).klu ade pertandingan hias dorm msti hias smpai x tdo mlam..tp aq ni x de la kreatif sgt,dyorang wat, aq tukang tgk je..tp bile tima mengemas dyorang pulak lah tengokkan aq..hihihi..msuk form 4 n 5,dah g asrama teknik jb n mrsm btu pahat..asrama jb tu agk daif jgk la..mse orientasi lgsung x leh tepn parents..kejam!!tp hayat aq kat c2 2 mggu je..bersambung kat btu pahat..asrama besar..dah x panggil dorm tp panggil bilik...satu bilik de 4 org je..kali ni nak tepon dah senang,,tepn blok penuh,gi blok blakang,klu penuh jgak,gi DS(dewan selera),,klu penuh jugak menapak la gi BA(bangunan akademik)..bju nak bsuh anta je Dobi..mak cik Doni tu siap keringkan n lipatkan lagi..sng tl idup..tp makn suap sndiri la kan..kat cni ade gak bende2 xtreme tp x la dasyat..kngn kat cni aku sorok dalam loker cz x nak gi riadah,panjat pagar cz pagar dah tutup, mse tu ade klas,seb bek la pakai t-shirt,,ni lgi stu pg nak trial leh lak lupe nak bwk i/c..padan muke..langkah pagar la kali ni..seb bek warden x kuar lagi,klu x.....ha tu j la kot pengalamn tggal kat asrama...{to be cntinued}

Thursday, April 16

sekolahku..

menerima pendidikan awl di skolah tadika..seronoknye!!!!mkn cgu sediakan,rambut ibu ikatkan,bju skolah ibu jugak yang gosokkan,g skolah pun ibu jugak yang hantar,,tiap2 kali ibu nak g anta msti bace doa(doa nek kenderaan n shj aq pergi ke skola kerana Allah Taala)...nek skola rendah,sbelum loceng klas bunyi mesti men batu seremban ngan kawan2..x pun men kjar2..wah!mcm bru abes klas PJK..tp bju dah reti gosok sendiri,,ksut skola tiap minggu basuh!!tahap 2 pindah skolah..skola bru ni d gak ramai peminat(cehh!perasan),,betul...x lme kne pindah klas,,klas atas,,skrg focus!!UPSR..syukur..dapat bg ibu n abah bangga sket la..hehehe..tggu punye tggu,twrn g mrsm @ SBP x dpt..namun perjuangan perlu diteruskan!best jugak skola ni..PMR,kputusan OK..mse ni dok asrama,mase f1,meleleh jerk air mate ni!!!nape?..RINDU kat ibu rupennye....nak kuar asrama!!!rse cam nak lari je..ye lah klu lari mmg gerenti smpai umah..dekat sgt.lepas pmr,dapat skola teknik n MRSM..ni klu rindu kat ibu mmg lari mcm watson nyambek pun lmbat smpai..hahaha..ye lah skrag asrama dah x dekat cam dulu lg..(nanti kan citer baru pada episod akan datang ye...)

Wednesday, April 15

ye!ye!ye!ye!

yuhuuu...adek aq balik...huhu..ade kwn kat umah t,,

warna warni kawan2ku....



ni kawan2 ku..kat maktab..ni ptg,dah siap sedia nak g jamuan untuk hari2 last kat maktab..x ingat la kat mne,yang penting best!!!!

hai

hello!